Devreaux Glen Apartments, Portland, Oregon USA

Jeff was project lead in the planning and design for a large apartment project in the hills of Portland, Oregon. Located along the Johnson Creek natural corridor on the west side of the city, the 20 acre sloping site boasts extensive southern exposure and magnificent views into the adjacent woodlands. The forest is emphasized in the site planning by creating ‘green fingers’ (landscaped pedestrian ways) that serve as view corridors and pathways between the street and the woods. The 507 dwelling community features a range of one-, two-, and three-bedroom apartments and townhomes in 37 separate buildings, stepping up or down the slope as required on the undulating site. Parking is typically ‘tucked-under’ the buildings or screened from the street. The club house features a swimming pool, covered bbqs, sun deck, spa, fitness / weight room, party room, business center, on-site management offices, and vaulted ‘great room’ with a cozy fireplace. Jeff undertook this work while at Myhre Group Architects.